ביטחון

מעבדה סודית לטיפול בטלפונים גנובים נחשפה בדהרייה

בכתבה זו

    בפעילות משותפת של משטרת ישראל וצה"ל, נחשפה מעבדה סודית בעיירה דהרייה, ששימשה להכשרת טלפונים סלולריים גנובים לשימוש נוסף. הפעילות היא חלק מחקירה רחבה יותר בגניבת מכשירי סלולר, בעקבות מעצרו של חשוד פלסטיני בשנות השלושים לחייו, תושב דהרייה, שניסה להימלט מבלשי המשטרה בקניון מרכזי בעיר.

    פעילות יזומה של בלשי משטרה ולוחמי צה"ל

    בלשי תחנת חברון, יחד עם לוחמי חטיבת יהודה בצה"ל, פשטו על בית עסק לממכר טלפונים סלולריים, אשר לפי החשד שימש כמעבדה להלבנת מכשירים גנובים. הפעילות היא חלק מחקירה מתנהלת בעקבות פרשת גניבת טלפונים סלולריים, אשר נחשפה לפני מספר שבועות עם מעצרו של החשוד שניסה להימלט מהשוטרים בקניון. לפי החשד, החשוד ניסה להימלט מהקניון, אך בלשי המשטרה איתרו אותו לאחר מרדף ברחבי הקניון לעיני עוברי אורח, והוא נעצר והועבר להמשך חקירה במחוז תל אביב.

    מעבדה להלבנת טלפונים גנובים

    במהלך החיפוש בבית העסק בדהרייה, איתרו הכוחות חדר אחורי ששימש לפי החשד כתחנת "קליטה" ופירוק של מכשירים גנובים. המעבדה הייתה מיועדת לטיפול במכשירים שנגנבו מאזרחים, מבקרים בחופי רחצה ואפילו מחיילים בחופשה. במקום נתפסו עשרה מכשירי טלפון סלולרי החשודים כגנובים, ושני חשודים בשנות העשרים לחייהם, תושבי דהרייה, הועברו לחקירה בתחנת המשטרה בחברון. חקירת המשטרה נמשכת, ונבדקות מעורבותם של נוספים בפרשה.

    מעבדה סודית לטיפול בטלפונים גנובים נחשפה בדהרייה

    "הפעילות היום היא חלק ממאמץ מתמשך של משטרת ישראל וצה"ל להילחם בפשיעה, במיוחד בגניבות טלפונים סלולריים. אנו פועלים בנחישות כדי להבטיח את ביטחונם של האזרחים ואת אכיפת החוק" – דוברות המשטרה.

    השלכות על ביטחון הציבור ואכיפת החוק

    חשיפת המעבדה הסודית בדהרייה מדגישה את החשיבות של שיתוף הפעולה בין משטרת ישראל וצה"ל במאבק בפשיעה. גניבת טלפונים סלולריים היא עבירה נפוצה, אשר עלולה להוביל לפגיעה משמעותית בביטחון הציבור ובפרטיות האזרחים. חשיפת המעבדה והחקירה המתנהלת מעלות את החשיבות של אכיפת החוק והרתיעה מפני פשיעה, במיוחד באזורים בהם פעילות פלילית עלולה להתפתח במהירות.

    המשטרה וצה"ל ממשיכים לעבוד בשיתוף פעולה הדוק כדי להבטיח את ביטחון האזרחים ואת אכיפת החוק, ונחושים להביא לדין את כל המעורבים בפעילות בלתי חוקית זו.

    שתפו את הכתבה:
    נכתב על ידי נועם

    כתיבת תגובה