בכתבה זו
מבצע ממוקד: מעבדת מטענים נחשפה ביהודה ושומרון
בפעילות משותפת של לוחמי יחידת דובדבן ושירות הביטחון הכללי (שב"כ), נעצרו אמש שני מחבלים חשודים בייצור מטעני חבלה, וכן סוחר נשק שהחזיק באמצעי לחימה רבים. המבצע, שנערך בגזרת חטיבת בנימין, מהווה מכה משמעותית לתשתיות הטרור באזור.
חשיפת המעבדה: סיכון מונע
על פי דובר צה"ל, הפעילות החלה בעקבות מודיעין מדויק שהצביע על שני מבוקשים המעורבים בייצור מטענים. במהלך המבצע, הצליחו הלוחמים לאתר את החשודים ולעצור אותם ללא התנגדות. במקביל, הם איתרו גם את סוחר הנשק, שהחזיק ברשותו כמות גדולה של אמצעי לחימה, ביניהם רובים, תחמושת, ורכיבים לייצור מטענים.

"המבצע הזה הוא דוגמה לשיתוף הפעולה המוצלח בין דובדבן לשב"כ. חשיפת מעבדת המטענים ומעצרם של החשודים מנעו סיכון מיידי לכוחותינו ולאוכלוסייה האזרחית," אמר גורם ביטחוני בכיר.
הקשר לאזור יהודה ושומרון: מאבק מתמשך
הפעילות האחרונה היא חלק מהמאבק המתמשך של כוחות הביטחון נגד טרור באזור יהודה ושומרון. בשנים האחרונות, חלה עלייה בניסיונות לייצר ולשגר מטעני חבלה לעבר כוחות צה"ל ואזרחים ישראלים. לפי נתונים סטטיסטיים של השב"כ, בשנת 2022 נרשמה עלייה של 20% בתקריות הקשורות לטרור באזור בהשוואה לשנה הקודמת.
מקורות ביטחוניים מציינים כי יחידת דובדבן, הידועה ביכולותיה המיוחדות בפעולות מעצר וסיכול ממוקדות, פועלת באופן שוטף באזור זה על מנת לסכל פיגועים ולנטרל תשתיות טרור. המבצע אמש הוא חלק ממאמץ רחב יותר לשמור על הביטחון באזור ולצמצם את האיום על אזרחים וכוחות הביטחון.
השלכות ומעקב: המשך המאבק בטרור
המעצרים והחיפוש אחר אמצעי הלחימה מהווים מכה משמעותית לתשתיות הטרור המקומיות. עם זאת, גורמי ביטחון מדגישים כי המאבק בטרור הוא תהליך מתמשך הדורש ערנות מתמדת. השב"כ וצה"ל ימשיכו לפעול בנחישות כדי לסכל פיגועים ולהביא את האחראים לדין.
דובר צה"ל מסר: "פעילות זו היא חלק מהמאמץ המתמשך של כוחות הביטחון לשמור על ביטחון האזור. אנו נמשיך לפעול בכל האמצעים העומדים לרשותנו כדי למנוע פיגועים ולהגן על אזרחי ישראל."
