חברה

טרגדיה בשארם א-שייח': פעוטה ישראלית נספתה בטביעה בבריכה

פעוטה כבת שנתיים טבעה למוות בבריכת מלון במצרים. צוותי זק"א פועלים להבאת הגופה לישראל ולסיוע למשפחה בשעות הקשות.

בכתבה זו

    טרגדיה בשארם א-שייח': פעוטה ישראלית כבת שנתיים נספתה בטביעה בבריכת מלון

    הטרגדיה התרחשה אמש

    אמש (שלישי) אירעה טרגדיה קשה בשארם א-שייח' שבמצרים. פעוטה ישראלית כבת שנתיים טבעה בבריכת בית מלון בעיר. היא פונתה במהירות לבית החולים המקומי, אך על אף מאמצי הרופאים, נאלץ הצוות הרפואי לקבוע את מותה.

    זק"א מפעילה את היחידה הבינלאומית

    מארגון זק"א נמסר כי אנשיו פועלים במלוא המרץ מול הרשויות והגורמים הרלוונטיים בישראל ובמצרים, במטרה לזרז את ההליכים הנדרשים להעברת גופתה של הפעוטה לישראל בהקדם האפשרי. סמנכ"ל המבצעים של זק"א, חיים וינגרטן, מסר:

    טרגדיה בשארם א-שייח': פעוטה ישראלית נספתה בטביעה בבריכה

    "מיד עם קבלת הדיווח הפעלנו את היחידה הבינלאומית של זק"א, שפועלת מסביב לשעון במקרים מסוג זה ברחבי העולם. אנו נמצאים בקשר רציף עם כלל הגורמים המעורבים, כדי לסייע למשפחה ולהביא את הפעוטה לקבורה בישראל במהירות האפשרית, תוך שמירה על כבודה ומתן כל הסיוע הנדרש למשפחה".

    הקשר היסטורי ונתונים סטטיסטיים

    מקרים של טביעה בקרב ילדים ופעוטות הם, לצערנו, לא נדירים. לפי נתוני ארגון הבטיחות הלאומי, כ-40 ילדים בטבעים מדי שנה בבריכות שחייה בישראל. הנתונים ממצרים אינם זמינים בקלות, אך ניתן להניח כי גם שם מדובר בבעיה משמעותית.

    שארם א-שייח' היא יעד תיירותי פופולרי בקרב ישראלים, במיוחד בחופשות הקיץ. מקרים כאלה מדגישים את הצורך בהגברת המודעות לסיכונים הכרוכים בשחייה בבריכות, במיוחד בקרב ילדים קטנים.

    מה הלאה?

    בזמן שהמשפחה מתמודדת עם האסון הכבד, ארגונים כמו זק"א ממשיכים לפעול כדי להבטיח שהגופה תועבר לישראל בהקדם האפשרי. במקביל, הרשויות בישראל ובמצרים ימשיכו לחקור את הנסיבות שהובילו לטרגדיה זו, בתקווה למנוע מקרים דומים בעתיד.

    שתפו את הכתבה:
    נכתב על ידי נועם

    כתיבת תגובה