בכתבה זו
בני גנץ, יו"ר כחול לבן, יוצא להתקפה ומנסה להציל את המפלגה מהשקיעה בסקרים. בראיון רשת ב' הוא הציג אסטרטגיה חדשה: איחוד כוחות במרכז המפה הפוליטית. "יש לנו ציבור, הוא פשוט לא יודע את זה", הצהיר גנץ, והבטיח להציג "אחדות ציונית רחבה".
ניסיון לאגף את המפה
כאשר נדרש להסביר את הנתונים המדאיגים בסקרים, גנץ לא התכחש למציאות. במקום זאת, הוא בחר לאגף את המפה הן מימין והן משמאל. "אני הולך ברחוב ומקבל הרבה מאוד פניות כמו 'אל תפסיק', 'תנצח', 'אנחנו חושבים כמוך'", סיפר גנץ. הוא הדגיש כי המטרה היא למשוך את "הציבור השפוי בישראל, אם הוא לא מגזרי" ולהציג אלטרנטיבה מאוחדת.
גנץ: "אני רוצה להציג אחדות ציונית רחבה. אני מבין שהדרך היא קשה, אני עוד יותר מבין שהיא חיונית"
ביקורת ולעג, אך גם תקווה
גנץ מודע לכך שדבריו עלולים לעורר תגובות לעגניות וביקורתיות, אך הוא נותר אופטימי. "מישהו יקרא את מה שאנחנו מדברים עכשיו ויקשקש את עצמו לדעת ברשת", אמר, "אבל אני אשתדל לשכנע כמה שיותר אנשים". הוא מאמין שהדרך הנכונה היא איחוד המרכז לכדי גוף פוליטי אחד חזק, שיכול לכפות ממשלה רחבה.

מה הלאה?
גנץ הצהיר כי הוא פועל כעת כדי להקים את "הגוש של ישראל" ומנהל מגעים מעשיים לקראת המטרה הזו. הוא הזהיר כי האלטרנטיבה עלולה להיות ממשלה צרה הנשענת על המפלגות הערביות, מה שמדגיש את חשיבות איחוד המרכז לדעתו. האם האסטרטגיה החדשה תצליח להפיח חיים במפלגה ולמשוך קולות מימין ומשמאל? רק הבחירות הקרובות יגידו.
הכתבה מדגישה את המאבק של כחול לבן ואת הניסיון הנואש של גנץ להציל את המפלגה. עם זאת, השאלה נותרת פתוחה: האם הציבור השפוי אכן ישמע את קריאתו?
